Als ruiter kunnen we niet verlangen dat ons paard optimaal presteert als we zelf niet in goede lichamelijke conditie verkeren.
Immers als we zelf een ongemak of blokkade in ons lichaam hebben dan heeft dit vaak een directe invloed op onze houding en onze rijhulpen. Dit heeft vanzelfsprekend weer invloed op de prestaties van het paard.

Paarden Sportmassage Eindhoven biedt Sportmassage & Ontspanningsmassage.

Sportmassage
Sportmassage zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de inspanning die komen gaat. Het zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel.  Ook zorgt het voor minder spierpijn, geeft het verlichting en bespoedigt het herstel na een zware inspanning.

Ontspanningsmassage
Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug- nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een ontspanningsmassage verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. (bron: NGS)